Дональд Трамп вважає Україну частиною рф – WSJ

Дональд Трамп вважає Україну частиною рф – WSJ

За часів свого президентства Трамп критикував Україну за корупцію і називав її «частиною Росії».

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на співробітників Білого дому.

За їхніми словами, Трамп неодноразово описував Україну як «тотально корумповану» та повну «жахливих людей».

У 2017 році Путін закликав Трампа визнати територіальні претензії Росії на частину України, заявляючи про зв’язок РФ із Київською Руссю. Після цього Трамп став часто скаржитися на американську підтримку України, називаючи її в розмовах з європейськими лідерами “вашою Україною” та “частиною Росії”.

Трамп був упевнений, що Україна втрутилася у президентські вибори 2016 року, на яких він переміг.

Він був проти продажу Україні ракет та «летальної допомоги», заявляючи, що європейці мають робити більше для захисту своїх сусідів. Його оточення запевняло Київ, що запит буде розглянутий, коли Трамп буде “у гарному настрої”. Так і сталося з передачею Javelin – документ принесли Трампу на підпис після того, як Конгрес схвалив президентський законопроект про податкову реформу. І він його підписав.

У 2017 році він не хотів зустрічатися з президентом Порошенком, але зрештою погодився. Порошенко ж, знаючи про це, погодився купити американське вугілля у компанії з Пенсільванії.

Але ставлення Трампа до України все одно залишалося незмінно негативним. У червні 2018 року на вечері G7 у Канаді він заявив, що Україна є «однією з найкорумпованіших країн світу».

Поділитись