Додон заявив, що не збирається тікати з Молдови

Додон заявив, що не збирається тікати з Молдови

Екс-президент Молдови Ігор Додон, визнаний підозрюваним у причетності до розкрадання 12 мільйонів доларів, заявив, що не має наміру тікати з країни та готовий співпрацювати зі слідством.


Додон 29 грудня з’явився до генпрокуратури для надання свідчень та пред’явлення підозр у можливій причетності до розкрадання держкоштів через схему закупівлі електроенергії за допомогою підприємства Energocom. Він повідомив, що став одним із підозрюваних у цій справі.

“Коли прокурор вважатиме за потрібне, я знову прийду, я нікуди тікати не збираюся, буду далі з прокуратурою співпрацювати”, – сказав Додон журналістам.

Як колишній президент і депутат Додон не має недоторканності і може бути затриманий, якщо прокурори визнають це за необхідне.

Прокуратура порушила кримінальну справу через те, що на початку 2008 року керівництво компанії Energocom, яка відповідає за забезпечення Молдови електроенергією, вступило в змову зі співробітниками міністерства економіки, національного агентства з регулювання енергетики та особами з-за кордону.

Прокуратура вважає, що разом вони реалізували схему, яка дозволяла учасникам справи необґрунтовано завищувати закупівельну ціну електроенергії та надавати різницю. Попередня шкода держави від цієї схеми становить майже 12 мільйонів доларів.

Додон у 2008 році очолював міністерство економіки Молдови та був першим віце-прем’єром країни.

Поділитись