Санду заявила про відсутність секретних умов у контракті із «Газпромом»

Санду заявила про відсутність секретних умов у контракті із «Газпромом»

Президент Молдови Майя Санду заявила, що у укладеному республікою з “Газпромом” контракті на постачання газу відсутні секретні умови.

Публікація угоди могла б це підтвердити, зазначила вона в ефірі телеканалу Jurnal TV.

У контракті з «Газпромом» немає жодних секретних умов, я хотіла б, щоб його опублікували, щоб не було жодних спекуляцій щодо цього. Але це договір між двома економічними агентами, які ухвалюють рішення, чи публікувати його, — розповіла молдавська лідерка.

При цьому Санду спростувала чутки про те, за яких умов укладався контракт із Москвою. За її словами, те, що його підписали після відмови влади Молдови від претензій до екс-президента країни Ігоря Додона, не відповідає дійсності. Насамперед Санду багато разів заявляла, що Додона слід притягти до відповідальності за участь у сумнівних схемах.

Про відсутність таємних чи політичних умов у угоді з «Газпромом» вже заявляли прем’єр Молдови Наталія Гаврилиця та віце-прем’єр, міністр інфраструктури Андрій Спину.

Раніше стало відомо, що новий тариф на газ у Молдові став найвищим за останні 30 років і це катастрофа для населення. Про це заявив Ігор Додон. На його думку, населення не зможе оплачувати послугу за таким тарифом і без компенсацій у подібній ситуації не обійтись.

Поділитись