Додон розповів, хто очолить Соцпартію Молдови замість нього

Додон розповів, хто очолить Соцпартію Молдови замість нього

Екс-президент Молдови, голова Соцпартії Ігор Додон заявив, що в грудні соціалісти відмовляться від посади голови політформування і введуть колегіальний орган управління.


“На мою пропозицію партія перейде до нової формули керівництва, соцпартією буде управляти колегіальний орган, що складається з п’яти членів виконавчого комітету, з числа яких буде обрано виконавчий секретар партії. Таким чином, на грудневому з’їзді я завершу мандат голови Партії соціалістів, але я залишуся в партії”, – сказав Додон на брифінгу.

Він додав, що отримав пропозицію стати почесним головою ПСРМ, рішення з цього приводу також буде прийматися на з’їзді, який пройде 18 грудня.

“Тоді ж ми внесемо зміни в політичну програму партії, посилимо акцент на національних інтересах країни і народу. Ми не будемо робити акцент на геополітичних інтересах, хоча продовжимо просувати зважену зовнішню політику, засновану на стратегічне партнерство з Російською Федерацією і прагматичних відносинах з ЄС”, – додав Додон.

Він підкреслив, що Соцпартія буде виступати за захист суверенітету, за інтереси місцевого виробника, за збереження традиційних цінностей, за статус постійного нейтралітету, визнаний на міжнародному рівні, за реінтеграцію країни з наданням широкої автономії невизнаній Придністров’ю, а також за енергетичну безпеку.

Поділитись