До України надійде чергова партія касетних боєприпасів від США – NYT

До України надійде чергова партія касетних боєприпасів від США – NYT

За словами американських чиновників, досі касетні боєприпаси використовувалися для завдання ударів по скупченням російських військ, артилерійським системам, системам ППО, складам боєприпасів, станціям радіолокації і транспортним засобам.

Найближчим часом США відправлять ще партію касетних боєприпасів до України, повідомляє The New York Times. 

В адміністрації Байдена зазначили, що це потрібно, щоб допомогти Україні зберегти той темп, який війська набрали на південному напрямі. З огляду на це, потреба ЗСУ у боєприпасах лише зростатиме.

Деякі українські військові заявили, що поставлені США касетні боєприпаси стали потужним доповненням до безлічі озброєнь, відправлених Заходом для контрнаступу, і необхідною заміною їх запасів, що виснажуються, 155-міліметрових артилерійських снарядів.

«З українських репортажів ми побачили, що вони досягли добрих результатів за допомогою цього потенціалу», — заявила в недавньому інтерв’ю Лора К. Купер, заступник помічника міністра оборони США з політики щодо Росії, України та Євразії.

За оцінками американських чиновників, українські сили останнім часом робили до 8000 артилерійських пострілів щодня, включаючи сотні касетних боєприпасів.

Очікується, що згодом касетні боєприпаси стануть «постійним елементом українського арсеналу». Такий прогноз висловив Джордж Баррос з Інституту вивчення війни (ISW).

Поділитись