Перемога рф у війні небезпечніша за касетні снаряди, – Пентагон

Перемога рф у війні небезпечніша за касетні снаряди, – Пентагон

У США пояснили, чому вирішили надати Україні касетні боєприпаси попри те, що вони є небезпечними для цивільного населення.

У США назвали основні причини рішення надати Україні касетні боєприпаси попри загрозу для цивільних. Про це повідомив заступник очільника Пентагону з політичних питань Колін Каль на брифінгу 7 липня.

За словами Каля, росіяни мали півроку на те, щоб збудувати потужну та складну оборону на сході та півдні. Щоб її прорвати українці тепер потребують набагато більше артилерійських снарядів, ніж наразі їй можуть надати союзники.

Чиновник підкреслив, що надання Україні касетних снарядів – це тимчасовий захід. Він діятиме, допоки союзники не почнуть виготовляти більше звичайних 155-мм артилерійських снарядів.

Крім того, представник Пентагону вказав на стратегічний момент.

«У Путіна є «теорія перемоги» – що він усіх «перечекає»: українців, США, європейців, міжнародну спільноту – і просто напролом прокладе собі шлях. Зазнавши провалу у своєму бліцкригу, тепер він грає в довгу»,– сказав Каль.

Окремо посадовець заявив, що стурбований через можливий негативний вплив касетних снарядів для мирного населення. Водночас він додав, що найгіршою річчю для цивільних українців є перемога росії у війні, тому важливо, щоб їй це вдалося.

Поділитись