Для України були дуже вигідні атаки на Бєлгородську область – Буданов

Для України були дуже вигідні атаки на Бєлгородську область – Буданов

Глава ГУР Кирило Буданов заявив, що для України були дуже вигідні атаки на Бєлгородську область, які, за офіційною версією Києва, здійснювали росіяни, що воюють на боці ЗСУ.

Вигода, за словами Буданова, полягає в тому, що це допомогло «розтягнути угруповання військ росіян та відволікти їхні сили на фронті на оборону своїх прикордонних кордонів».

Зазначимо, що не тільки росіянам довелося перекинути на кордон резерви, а й українські сили сформували досить велике угруповання (судячи з інтенсивності та масштабів боїв) для наступу на Курську та Бєлгородську область.

Також для обстрілів цих регіонів використовувалася (і використовується досі) чимала кількість боєприпасів, яких, за заявою офіційних осіб, ЗСУ дуже не вистачає на фронті.

За підсумком українським силам і РДК не вдалося закріпитися в жодному населеному пункті РФ. І останнім часом навіть таких спроб уже не фіксується.

При цьому атакуючі частини зазнали втрат у живій силі та техніці (судячи з відео), а росіяни знесли з лиця землі прикордонні села з українського боку та посилили обстріли Харкова.

По суті створено новий активний фронт, на який обидві сторони мають виділити резерви. І далеко не факт, що Україна має більше, ніж Росія. Навпаки – у ЗСУ все частіше говорять про гостру нестачу бійців.

Сумнівний та інформаційно-політичний ефект. Якщо була мета створити у росіян відчуття, що війна прийшла до їхнього дому і що Путін захистити їх не може, а тому треба зупинити війну якнайшвидше або поміняти владу, то такий меседж усередині РФ просто нема кому просувати.

Тому Кремль повертає ситуацію на свою користь, використовуючи атаки на території РФ як аргумент на підтримку війни: «треба помститися та остаточно усунути загрозу».

Поділитись