Депутати Європарламенту закликали до жорсткого курсу щодо США

Депутати Європарламенту закликали до жорсткого курсу щодо США

Депутати Європарламенту Бернд Ланге та Маркус Фербер виступили за жорсткий курс щодо США у зв’язку з підписанням президентом Джо Байденом закону про зниження інфляції (IRA).

На їхню думку, цей закон загрожує Європі ще більшим погіршенням і так складної економічної ситуації, повідомляє газета Berliner Morgenpost.

Зокрема, Ланґе, який очолює в Європарламенті комітет з торгівлі, запропонував якнайшвидше подати позов проти США до Світової організації торгівлі (СОТ). За його словами, дії Вашингтона не сумісні із правилами СОТ.

Фербер, у свою чергу, заявив, що Єврокомісії слід «викласти на стіл усі інструменти для тортур» та подумати про активізацію заходів із захисту торгівлі.

Це, безумовно, було б ядерним варіантом, і в нинішній ситуації це небажано, — цитує видання парламентаря.

Депутати зазначили, що поки що зрушень за законом між США та Європою немає. Вони припустили, що узгодження деяких невеликих коректив можливе в ході майбутнього саміту Ради з торгівлі та технологій, проте істотних змін не слід очікувати.

Раніше повідомлялося, що єврокомісар із внутрішнього ринку Тьєррі Бретон відмовився від участі в саміті з питань торгівлі та технологій, який має пройти в США. Своє рішення він пояснив тим, що ця зустріч не приділяє достатньої уваги проблемам ЄС.

Поділитись