Чубаров від імені кримських татар звернувся до Ердогана

Чубаров від імені кримських татар звернувся до Ердогана

Меджліс кримськотатарського народу подякував президенту Туреччини Реджепу Тайіпу Ердогану за увагу до захисту прав та інтересів кримськотатарського народу, який «уже сім років поспіль знаходиться в умовах окупації Криму Російською Федерацією».

Так заявив голова Меджлісу Рефат Чубаров, який чомусь висловлюється від імені всього кримськотатарського народу.

Чубаров зазначив, що лист з подякою було направлено Ердогану у зв’язку з підписанням 10 квітня 2021 року Рамкової угоди між урядом України та урядом Турецької Республіки про співробітництво в сфері будівництва житла для кримськотатарського народу та інших пільгових категорій громадян України.

«Ми намагаємося створювати умови для того, щоб десятки тисяч кримських татар, в умовах вимушеного проживання за межами Криму, але в межах України, зуміли не тільки зберегти свою ідентичність, а й наростити свій фаховий та інтелектуальний потенціал, який вони зможуть застосувати для реінтеграції та розвитку звільненого від російських окупантів Криму», – заявив Чубаров.

Він додав, що Меджліс високо цінує зусилля Турецької Республіки, спрямовані також на облаштування кримських татар, змушених «внаслідок загрози своєму житті», залишити Крим і проживають на Україні.

«Мова йде про учасників російсько-української війни, політичних в’язнів, активістів кримськотатарського національного руху, громадських діячів і політиків, журналістів, викладачів вузів, державних службовців та інших», – продовжує Чубаров.

Нагадаємо, Туреччина так і не визнала Крим російським і кілька разів робила досить неоднозначні заяви щодо приналежності півострова.

Поділитись