Через російську війну Україна має спільні проблеми з Африкою

Через російську війну Україна має спільні проблеми з Африкою

Через російську війну Україна має спільні з Африкою проблеми: знищення лісів та біорізноманіття, опустелювання, нестача води.

Про це Міністр Руслан Стрілець заявив під час Міністерської сесії «Інвестиції у природу та біорізноманіття» у межах Африканського кліматичного саміту в Найробі, повідомляє Міндовкілля.

«Між Києвом та Найробі – понад 8 тис. кілометрів. Але наші екосистеми взаємоповʼязані. Тож вплив війни на інші континенти – питання часу», – зазначив Руслан Стрілець.

За словами очільника Міндовкілля, 2 млрд птахів щороку мігрують з Європи, Центральної Азії та Сибіру до Африки. Через нашу країну проходить 3 великі міграційні шляхи. Під загрозою існування цілі екосистеми, а отже – види, які їх населяють.

«Війна зачепила унікальний для Європи досвід у розведенні африканських видів в Україні. Серед заповідників, які під окупацією – Асканія-Нова, де Україна створила умови для життя зебри, африканської корови, африканського страуса, тощо. Мої колеги з різних континентів вражені нашим досвідом обрахунку збитків. У той час, як весь світ бореться з опустелюванням Африки, росія своїми діями призводить до посилення кліматичних змін та продовольчої кризи», – зазначив міністр.

Поділитись