Британський міністр оборони Уоллес підтримав Ліз Трасс у прем’єрській гонці

Британський міністр оборони Уоллес підтримав Ліз Трасс у прем’єрській гонці

Міністр оборони Великобританії Бен Уоллес висловив підтримку міністру закордонних справ країни Ліз Трасс і зазначив, що має все, щоб стати наступним прем’єр-міністром країни.

Про це він заявив в інтерв’ю The Sun.

“Вона справжня. Вона чесна. І вона досвідчена. Я сидів поряд з Ліз в уряді два з половиною роки. Я сидів поруч із нею у Радах національної безпеки. Я сидів поруч із нею на самітах НАТО та міжнародних самітах. Я бачив її у дії <…>. Її досвід тягнеться від управління фінансами цієї країни до Британії на закордонній арені», — заявив Уоллес.

Водночас політик розкритикував колишнього міністра казначейства Ріші Сунака за його рішення звільнитися з посади на знак протесту політики, яку проводив Борис Джонсон. На думку Уоллеса, Сунак вчинив безвідповідально до своїх обов’язків.

“Що трапилося б того дня, якби ринки впали?”, – зазначив Уоллес.

Напередодні Сунак заявив, що не підшукуватиме роботу для прем’єра Бориса Джонсона, який подав у відставку. Він додав, що у майбутньому він не бачить Джонсона у кабінеті міністрів.

Раніше за підсумками голосування заступник міністра з міжнародної торгівлі Пенні Мордонт вибула з перегонів за посаду прем’єр-міністра Великобританії. У фінальний тур вийшли екс-глава Мінфіну Ріші Сунак та міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс.

Поділитись