Bosch відповів на чутки про продаж заводів на РФ

Bosch відповів на чутки про продаж заводів на РФ

Інформація про продаж російських заводів Bosch “БСХ Побутові прилади” не була підтверджена представником російської структури німецької компанії.

Про це повідомляє ЗМІ із посиланням на джерело в міністерстві. «Представник виробника пральних машин і холодильників у Російській Федерації ТОВ «БСГ Побутові прилади» (Bosch) у робочому порядку повідомив Мінпромторгу РФ про відсутність інформації про продаж заводів у Росії», – наголосив він.

За словами співрозмовника, це стосується заводу з виробництва побутової техніки у Стрільні та підприємства з випуску котлів в Енгельсі.

У понеділок, 22 серпня, ЗМІ писали, що німецький виробник побутової техніки Bosch вирішив продати заводи в РФ. Також повідомлялося про активний пошук покупців. Писали, що їхня ринкова ціна становить 3,8-4,4 млрд рублів. Але нині їхня вартість набагато нижча через те, що продукція не випускається.

Про рішення Bosch призупинити виробництво на російських заводах стало відомо у березні. Рішення пов’язане з порушенням ланцюжків постачання. Внаслідок цього виробництво електроприладів на петербурзьких заводах, а також запчастин для вантажівок зупинилося.

Навесні глава компанії Bosch Штефан Хартунг спростовував наявність планів повністю згорнути бізнес у Росії.

Поділитись