Bloomberg: Росія знайшла новий шлях доставки нафти на міжнародний ринок

Bloomberg: Росія знайшла новий шлях доставки нафти на міжнародний ринок

Росія знайшла нові способи доставки своєї нафти на міжнародний ринок через невеликий термінал Ель-Хамра, розташований в Єгипті на узбережжі Середземного моря, пише Bloomberg.

Згідно з даними моніторингової системи з відстеження маршрутів водою, 24 липня вантажне судно з 700 тисячами барелів російської нафти прибуло в термінал Ель Хамра, після цього судно Crest завантажилося російською нафтою марки Urals.

Транспортування російської нафти стало потайливим, оскільки європейські покупці почали відмовлятися від неї після початку війни в Україні, — зазначає агентство.

Агентство зазначає, що порт, де зупинилося судно, було збудовано для перевалки сирої нафти, яка видобувається в Західній пустелі в Єгипті. Bloomberg припускає, що саме там відбувається змішування російської нафти з єгипетською.

Також згадується про судно Chris, яке прибуло в термінал Рас-Шухейр, розташоване на узбережжі Червоного моря. Воно вирушило з терміналу Ель-Хамра. Агентство повідомляє, що на цьому терміналі відбувається така сама процедура змішування єгипетської та російської нафти.

Раніше агентство з посиланням на моніторингові служби повідомило, що танкери з російською нафтою почали часто зникати з екранів радарів. За кілька днів не вдалося відстежити переміщення щонайменше трьох танкерів. Bloomberg повідомив, що «пропажа» відбувалася біля Азорських островів поблизу Португалії. Зазначається, що неподалік Азорських островів суду, ймовірно, перевантажували нафту на інші судна.

Поділитись