Блінкен провів переговори з головним китайським дипломатом Ван І

Блінкен провів переговори з головним китайським дипломатом Ван І

Державний секретар США Ентоні Блінкен провів «відверті і конструктивні» переговори з головним китайським дипломатом Ван І.

Про це повідомляє Reuters.

Зустріч відбулася на полях саміту Асоціація держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) в Індонезії. Дискусії охопили як сфери розбіжностей, так і потенційної співпраці, заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер.

Зокрема, під час другої зустрічі з Ван І менш ніж за місяць Блінкен порушив питання про ймовірну причетність Китаю до кібератак через день після того, як Microsoft заявила, що китайські хакери зламали електронні поштові скриньки урядових установ. Ван І вкотре відповів риторикою про «втручання» США у внутрішні справи Китаю.

Дипломати традиційно не оминули безпекові питання у Тайванській протоці. Ван І очікувано звинуватив у загостренні ситуації Вашингтон.

«США повинні утриматися від безглуздого втручання у внутрішні справи Китаю, не ставити під загрозу суверенітет і територіальну цілісність Китаю, припинити придушення китайської економіки, торгівлі і технологій, а також скасувати незаконні і необґрунтовані санкції проти Китаю», — процитували в МЗС КНР Ван І.

Повідомляється, що сторони домовилися підтримувати зв’язок.

Поділитись