Білоруська опозиція відреагувала на можливу допомогу Росії Лукашенку

Білоруська опозиція відреагувала на можливу допомогу Росії Лукашенку

Член президії Координаційної ради Марія Колесникова заявила про небажання Олександра Лукашенка “слухати свій народ”.

Створення кадрового резерву з російських силовиків для допомоги Білорусі порушує норми міжнародного права. Такої позиції дотримуються в Координаційній раді білоруської опозиції.

У КС наголосили, що це “суперечить міжнародному праву і консолідованої позиції білоруського суспільства”.

Опозиціонери заявили, що причиною для використання механізмів Організації договору про колективну безпеку є збройний напад.

“Координаційна Рада вважає неприпустимим формування на території Російської Федерації чи іншої держави збройних угруповань для використання на території Білорусі”, – відзначили представники опозиції.

В Координаційній раді додали, що внутрішня політична криза є проблеми виключно Білорусії і тому має вирішуватися без втручання ззовні. В опозиції впевнені, що рішення буде прийнято в рамках конституційного поля країни і виключно мирними засобами.

Крім того, в КС відзначили, що слова президента Росії Володимира Путіна про формування резерву силовиків для допомоги Олександру Лукашенку є проявом слабкості чинного президента.

Член президії КС Марія Колесникова звинуватила Лукашенко в небажанні слухати власний народ.

“Зараз всім стало очевидно, що діючий президент Білорусі настільки слабкий і настільки не в змозі почути, чого бажає власний народ, що готовий звертатися за допомогою до сусідніх держав. Народ же відчуває себе сильним і єдиним “, – вважає Колесникова.

За її словами, в даний час білоруси почали розуміти, що вони “можуть і готові власними руками побудувати своє майбутнє”.

Поділитись