Білорусь отримала від росії нову військову техніку – Беларускі Гаюн

Білорусь отримала від росії нову військову техніку – Беларускі Гаюн

У серпні до Збройних Сил Республіки Білорусь відбулося надходження низки нових зразків військової техніки, зокрема Іскандерів, транспортно-бойових вертольотів Мі-35 та станцій зв’язку «Сосна».

Про це повідомляє Беларускі Гаюн.

Зазначається, що чотири транспортно-бойових вертольота Мі-35М надійшли на озброєння 50-ї змішаної авіаційної бази ВПС РБ (в/ч 06752, аеродром «Мачулищи»). Крім того, у 2023-24 pp. Білорусь, як очікується, отримає ще 8 гелікоптерів цього типу.

На ст. Осиповичі-1 наприкінці серпня надійшла партія із 12 одиниць техніки ОТРК «Іскандер-М». Комплект, що прибув до Білорусі, включає 4 одиниці пускових установок.

«Не виключено, що в остаточному підсумку ВС РБ отримають бригадний комплект (ТРК «Іскандер-М» — це загалом 51 машина, з яких 12 — пускові установки)», — йдеться у повідомленні.

Крім того, Беларускі Гаюн інформує про надходження станцій зв’язку Р-414МБРП «Сосна». Число станцій, що надійшли на озброєнні — невідоме, в основному вони використовуються для організації радіорелейних і кабельних ліній зв’язку.

Крім того, було анонсовано надходження до ЗС РБ РСЗВ В-200 «Полонез» (на озброєння 231 абр.) та ЗРК «Оса-МА» (на озброєння 740-го зрп.).

Поділитись