Масована атака рф в ніч на 6 вересня: що відомо

Масована атака рф в ніч на 6 вересня: що відомо

Уночі 6 вересня 2023 року противник завдав удару по Україні ракетами повітряного та наземного базування, а також ударними дронами.
Усього зафіксовано 33 ворожі повітряні цілі.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Уточнюється, що 7 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55 були випущені з 9 літаків стратегічної авіації Ту-95мс із району Енгельса. Також ворог випустив 1 балістичну ракету «Іскандер-М».

Окрім ракет, рф випустила 25 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131» з південно-східного та південного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Чауда).

«По маршруту слідування ракет та дронів працювала протиповітряна оборона. До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні війська, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи та інші засоби ураження», – йдеться у повідомленні.

В результаті спільної роботи Сил та засобів протиповітряної оборони Повітряних Сил із ППО Сил оборони України вдалося знищити 23 повітряні цілі:

  • 7 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55;
  • 1 балістичну ракету «Іскандер-М»;
  • 15 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131».

Зазначається, що всі ворожі цілі, які рухалися в напрямку Києва, були знищені силами і засобами ППО.

Крім того, у ніч на 6 вересня російські загарбники атакували Ізмаїльський район Одещини ударними безпілотниками.

За словами голови ОВА Олега Кіпера, у кількох населених пунктах області зафіксовані руйнування та пожежі. Пошкоджено об’єкти припортової та сільськогосподарської інфраструктури: елеватори, адміністративні будівлі, агропідприємства. Одна людина загинула.

Поділитись