Байден звернувся до росіян: “ви нам не вороги”

Байден звернувся до росіян: “ви нам не вороги”

Президент США Джо Байден у ході свого звернення щодо ситуації навколо України заявив, що Вашингтон не має наміру дестабілізувати ситуацію в Росії та росіяни американцям «не вороги».

Звернення розміщено на сайті Білого дому.

З осені 2021 року західні політики і ЗМІ заявляють про «вторгнення» Росії, що нібито готується, в Україну. Напередодні низка британських та американських таблоїдів заявили, що наступ розпочнеться у ніч на 16 лютого. Так, анонімне джерело Politico стверджувало, що цю дату згадав президент США Джо Байден, попереджаючи своїх колег по НАТО та ЄС.

У своєму зверненні 16 лютого Байден запевнив, що США мають намір вийти з кризи за допомогою дипломатії, незважаючи на те, що загроза “нападу” Росії на Україну “досі залишається ймовірною”.

«Звертаюся до громадян Росії: ви нам не вороги. І я не вірю, що ви хочете кривавої та руйнівної війни проти України, країни та народу, з якими у вас такі тісні сімейні, історичні та культурні зв’язки», – заявив Байден.

Він також зауважив, що 77 років тому «наші народи боролися пліч-о-пліч», щоб покласти край найстрашнішій війні в історії, і зараз США та НАТО «не становлять загрози для Росії» і не мають наміру розміщувати ракети в Україні.

“Вчора російський уряд публічно запропонував продовжувати дипломатичні зусилля, я згоден, ми повинні використати будь-яку дипломатичну можливість”, – додав Байден.

Поділитись