США мають намір вивезти всіх своїх службовців із Києва протягом двох діб

США мають намір вивезти всіх своїх службовців із Києва протягом двох діб

Влада США має намір вжити заходів для того, щоб усі американські службовці, які зараз перебувають у Києві, протягом 24-48 годин виїхали.

Про це повідомила у неділю у Twitter телекомпанія CBS. За даними її джерел, “адміністрація [американського президента Джо] Байдена готується до виведення всіх службовців США з Києва протягом наступних 24-48 годин”. Телекомпанія не уточнює, співробітники яких саме відомств маються на увазі. Крім того, не пояснюється, чи це означає, що вони покинуть Україну.

Українське видання “Європейська правда” повідомило раніше у неділю з посиланням на джерело, що тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін та інші американські дипломати переїжджають із Києва до Львова.

Помічник президента США з національної безпеки Джейк Салліван раніше цього ж дня заявив в ефірі телеканалу CNN, що американська влада готова у разі потреби розпорядитися, щоб усі співробітники американського посольства в Києві поїхали.

Раніше Держдепартамент США “у зв’язку з загрозою військових дій з боку Росії, що зберігається,” дав розпорядження більшості своїх дипломатів у Києві покинути територію України. Як пояснив у суботу представник адміністрації США високого рангу, евакуація більшості співробітників посольства не означає припинення його роботи або закриття. Чиновник підкреслив, що посольство США в Києві призупиняє надання більшості консульських послуг, при цьому США “надаватимуть обмежений обсяг екстрених консульських послуг зі Львова”.

Поділитись