Байден відклав візит до Огайо через «події в Європі» та погоду

Байден відклав візит до Огайо через «події в Європі» та погоду

Президент США Джо Байден раніше часу завершив візит до штату Огайо через «події в Європі» та погоду.

Причину прискорення візиту президент пояснив під час виступу в місті. Відеозапис виступу опублікувала газета The New York Post.

Причина, через яку <…> мені потрібно йти (я не планував їхати негайно), полягає в тому, що погода повертається до Вашингтона, а в Європі зараз дещо відбувається, — заявив президент США.

Раніше президент США заявив, що в найближчі кілька днів є всі підстави очікувати на «напад» російських військ на Україну, хоча можливості для дипломатичного врегулювання кризи все ще є. До цього він припустив, що Росія начебто нападе на Україну 16 лютого. Його слова підтверджували виданням Mirror та Sun неназвані джерела американської розвідки. Проте 16 лютого напад не відбувся.

Проте 17 лютого американська газета Politico випустила статтю, в якій зазначає, що російське «вторгнення» на територію України може розпочатися після 20 лютого. Опитані виданням аналітики висловили впевненість, що раніше зазначена дата 16 лютого використовувалася для відволікання уваги від реальної дати «вторгнення».

Поділитись