США не погодили з партнерами питання щодо санкцій проти РФ

США не погодили з партнерами питання щодо санкцій проти РФ

Адміністрації президента США Джо Байдена поки що не вдалося погодити з партнерами Вашингтона низку питань щодо можливого введення санкцій проти Росії у разі загострення ситуації навколо України, повідомляє газета Politico.

За словами джерела видання з числа європейських дипломатів, сторонам ще потрібно опрацювати кілька моментів.

Як зазначає газета, Захід «готовий дати рішучу відповідь» Росії під час ескалації ситуації навколо України, але посадовці США та європейських країн все ще намагаються під час закритих консультацій домовитися про те, наскільки жорсткими мають бути обмежувальні заходи проти Москви, і коли їх запроваджувати.

Консультації, що продовжуються — як трансатлантичні, так і між європейськими країнами — свідчать, що, хоча Байден і його ключові помічники кажуть, що на Росію чекають «негайні», «жорсткі» та «одноманітні» заходи з боку Вашингтона та його союзників, насправді все може бути складніше, – йдеться у матеріалі.

Зокрема, поки що Захід не має домовленості про те, які саме події могли б стати приводом для запровадження санкцій. Наприклад, незрозуміло, чи вважатиметься серія кібератак основою прийняття цих заходів.

Раніше телеканал NBC повідомив, що американські сенатори визнали, що навряд чи зможуть ухвалити законопроект про санкції проти Росії до передбачуваного «нападу» на Україну. Проте вони почали готувати резолюцію, що не має обов’язкової сили, в якій попередять Москву про серйозні наслідки у разі атаки.

Поділитись