Байден провів нараду з командою з нацбезпеки через Україну

Байден провів нараду з командою з нацбезпеки через Україну

Президент США Джо Байден провів нараду щодо Росії та України зі своєю командою, яка займається питаннями національної безпеки.

Про це у неділю, 23 січня, повідомив Білий дім. Зокрема, американському лідеру доповіли про стан «російських військових операцій на кордоні з Україною».

«Сьогодні президент Байден у віртуальному форматі і особисто зустрівся з членами своєї команди з національної безпеки, щоб обговорити агресивні дії Росії щодо України, які тривають», — сказали в Білому домі.

Також Байден під час наради обговорив зі своїми радниками дипломатичну взаємодію з РФ з метою деескалації, можливі заходи стримування Москви, а також постачання військової допомоги Україні.

Раніше цього дня офіційний представник Ради національної безпеки Білого дому Емілі Хорн прокоментувала заяву МЗС Великобританії про нібито плани російських спецслужб посадити в Києві проросійського лідера, заявивши про стурбованість Вашингтона цим висловом.

21 січня відбулися переговори держсекретаря США Ентоні Блінкена та глави МЗС РФ Сергія Лаврова. Півторагодинна зустріч завершилася без особливих результатів. Проте, як зауважив на прес-конференції російський міністр, переговори були потрібні для конкретизації позицій — на якісь письмові домовленості ніхто й не чекав.

Протягом наступного тижня Вашингтон повинен передати письмову відповідь Москві щодо гарантій безпеки.

За підсумками зустрічі сторони окремо провели прес-конференції. У МЗС РФ заявили про відсутність непереборних суперечностей між сторонами. У відомстві вказали на необхідність наново побудувати атмосферу довіри між країнами.

Поділитись