Байден підписав указ про санкції проти “Північного потоку-2”

Байден підписав указ про санкції проти “Північного потоку-2”

Американський президент Джо Байден видав указ, що дозволяє ввести санкції у зв’язку з “певними енергетичними проектами” Росії.

Зокрема, це стосується газопроводу “Північний потік-2”.

Документ підписаний “в зв’язку з загрозою національній безпеці, зовнішній політиці та економіці Сполучених Штатів”. В указі йдеться, що вона нібито виходить від “шкідливої ​​іноземної діяльності уряду Російської Федерації”.

Як говориться в листі Байдена, документ спрямований на зміцнення енергобезпеки Європи. Мова про проекти російських трубопроводів, які нібито ведуть до “розширення впливу Росії на енергетичні ресурси” країн Старого Світу. Це може послабити енергетичну безпеку Європи, включно з Україною, а також “східний фланг НАТО і ЄС”.

Тепер рішення про санкції по “Північному потоку-2” буде приймати держсекретар спільно з главою мінфіну США.

Тим часом глава Держдепу США Ентоні Блінкен вже заявив про введення Вашингтоном чергових санкцій по газопроводу “Північний потік-2”. Вони торкнуться двох фізичних осіб та одного судна з РФ.

Крім того, він зазначив, що США працюють з ФРН і іншими союзниками над зниженням ризиків, пов’язаних з “Північним потоком – 2” для України, країн НАТО і ЄС.

Поділитись