Байден має намір виділити 100 мільйонів доларів лікарням у Палестині

Байден має намір виділити 100 мільйонів доларів лікарням у Палестині

Президент США Джо Байден планує оголосити про виділення допомоги у розмірі $100 млн палестинським лікарням, розташованим у Східному Єрусалимі, під час свого близькосхідного турне цього тижня.

Про це повідомив портал Axios із посиланням на ізраїльські джерела.

Адміністрація Байдена розглядає цей крок як головний підсумок візиту американського президента до Близького Сходу для палестинців. За даними порталу, керівництво США звернулося до влади Саудівської Аравії, ОАЕ, Катару та Ізраїлю з проханням також надати фінансову допомогу лікарням. Раніше готовність допомогти палестинським медустановам висловили ОАЕ, пожертвувавши $25 млн у лікарні “Макассед”. Інші країни ще не відгукнулися на прохання Байдена. Як передає Axios, президент США таким чином намагається залучити ці країни Перської затоки до активнішої участі у близькосхідному врегулюванні.

Очікується, що під час свого турне Байден відвідає лікарню “Августа Вікторія” у Східному Єрусалимі.

Крім того, американська адміністрація сподівається, що “ситуація в регіоні почне змінюватись, а нормалізація відносин між Ізраїлем та арабськими країнами принесе користь палестинському народу”.

Байден здійснить з 13 по 16 липня близькосхідне турне, під час якого відвідає Ізраїль, Західний берег річки Йордан та Саудівську Аравію. Як заявили у вашингтонській адміністрації, він планує зустрітися приблизно з “десятком колег” із країн, розташованих у регіоні та за його межами. Візит Байдену до Ізраїлю заплановано на 13 та 14 липня.

Поділитись