Байден заявив, що їде до Саудівської Аравії для “протистояння” Росії

Байден заявив, що їде до Саудівської Аравії для “протистояння” Росії

Президент США Джо Байден обґрунтував необхідність майбутнього візиту до Саудівської Аравії тим, що пряма взаємодія з королівством необхідна для протистояння Росії та перемоги у конкурентній боротьбі з Китаєм.


Напередодні поїздки, що критикується багатьма, він написав статтю для газети Washington Post, в якій, зокрема, повідомив, що саудівська влада працює з американською адміністрацією над розширенням поставок нафти на світовий ринок і зниження цін на неї.

“Моя робота як президента полягає в тому, щоб зберігати нашу країну сильною та безпечною. Нам необхідно протистояти російській агресії, зайняти найкращу позицію для перемоги у конкуренції з Китаєм, працювати над більшою стабільністю у важливому регіоні світу”, – стверджує Байден.

За його словами, Саудівська Аравія — одна з країн, яка може “безпосередньо впливати на результати такої роботи”.
Президент США назвав метою запланованої на п’ятницю зустрічі з саудівськими лідерами зміцнення та розвиток “стратегічного партнерства, заснованого на спільних інтересах та відповідальності зі збереженням прихильності до фундаментальних американських цінностей”.

Поділитись