У США розкрили план дій у разі конфлікту з Китаєм

У США розкрили план дій у разі конфлікту з Китаєм

Девід Бергер, генерал корпусу морської піхоти США, заявив, що у разі гіпотетичного конфлікту з КНР Сполучені Штати мають стратегію боротьби з противником.

Його слова 9 липня наводить сайт аналітичного центру Hudson Institute.

Бергер розповів, що у разі конфлікту з Китаєм американським збройним силам необхідно буде атакувати центри командування Народно-визвольної армії Китаю (НВАК). Генерал підкреслив, що питання логістики під час бойових дій є не менш важливими, ніж отримання даних розвідки.

Бергер також зазначив, що останні 20 років КНР розробляє методи, які дозволять дестабілізувати та послабити функціональність армії США.

Напередодні, 8 липня, сили НВАК провели навчання біля берегів Тайваню, повідомив представник Східної зони бойового командування Ши І.

25 червня посол Китаю у Франції Лу Шае заявив про готовність повернути контроль над Тайванем, зокрема військовим шляхом. Він наголосив, що КНР не розглядає острів як незалежну територію.

21 червня повідомлялося, що близько 29 військових літаків НВАК увійшли до розпізнавальної зони протиповітряної оборони (ППО) Тайваню. В оборонному відомстві Тайваню уточнили, що в операції брали участь винищувачі, стратегічні бомбардувальники, протичовнові літаки та інші повітряні судна Китаю.

23 травня президент США Джо Байден заявив про готовність військової участі країни у захисті Тайваню “на випадок вторгнення”. За його словами, США продовжують дотримуватися підтримки безпеки Тайванської протоки і мають намір зробити так, щоб “його статус-кво не було змінено в односторонньому порядку”. Як пояснили пізніше у Білому домі, слова Байдена стосувалися постачання зброї.

Офіційні відносини між урядом Китаю та його острівною провінцією перервалися у 1949 році, коли сили Гоміньдана, які програли у громадянській війні з Комуністичною партією Китаю, на чолі з Чан Кайші перебралися на Тайвань. Контакти між островом та материковим Китаєм відновилися наприкінці 1980-х років. США відкрито підтримують владу Тайваню, а американські військові кораблі регулярно заходять до Тайванської протоки.

Поділитись