Афганістан отримає від Пакистану 29 мільйонів доларів допомоги

Афганістан отримає від Пакистану 29 мільйонів доларів допомоги

Уряд Пакистану надасть Афганістану допомогу в розмірі 5 млрд рупій (близько $ 29 млн) для запобігання кризі в країні.

Про це заявив пакистанський міністр закордонних справ Шах Мехмуд Куреші.

“Пакистан надасть Афганістану гуманітарну допомогу в розмірі 5 млрд рупій, а також медикаменти і продукти харчування”, – цитує в п’ятницю міністра газета Express. Він виступав на прес-конференції в Ісламабаді за підсумками свого відбувся в четвер візиту до Кабула. За словами Куреші, Ісламабад готовий надати будь-яку необхідну допомогу для запобігання гуманітарній кризі в Афганістані.

Міністр зазначив, що в рамках розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва Пакистан дозволить безмитний імпорт фруктів та овочів з Афганістану, для чого прикордонні переходи будуть цілодобово функціонувати для доставки афганських товарів.

У четвер делегація Пакистану на чолі з Куреші провела в Кабулі переговори з представниками руху “Талібан” (заборонено в РФ) і іншими офіційними особами з питань двосторонніх відносин і зміцнення співпраці між двома країнами.

Куреші став третім міністром закордонних справ, який відвідав Афганістан з моменту захоплення влади в країні радикалами. Раніше Кабул відвідували заступник прем’єр-міністра і глава МЗС Катару Мухаммед бен Абдель Рахман Аль Тані, а також керівник зовнішньополітичного відомства Узбекистану Абдулазіз Камілов.

Поділитись