Таліби вважають, що відповідають всім стандартам як уряд

Таліби вважають, що відповідають всім стандартам як уряд

Рух “Талібан” вважає, що виконав усі необхідні умови для того, щоб міжнародне співтовариство визнало їх законною владою Афганістану, заявив в.о. міністра закордонних справ Амір Хан Муттакі, який в складі делегації прибув до Росії на засідання “московського формату”.


“Чому вони не повинні визнавати нас офіційно? Ми контролюємо всю територію Афганістану, і ми виконали всі умови і відповідаємо всім стандартам як уряд”, – сказав він журналістам.

Раніше Рух “Талібан” сформувало підрозділ спеціального призначення, яке буде діяти в столиці провінції Балх місті Мазарі-Шаріф для забезпечення безпеки, повідомляє телеканал Tolo News з посиланням на місцеві сили безпеки.

Провінція Балх знаходиться на півночі Афганістану і межує з Узбекистаном, Таджикистаном і Туркменістаном. Місто Мазарі-Шаріф, в якому, за деякими даними, проживають близько 500 тисяч чоловік, є важливим торговельно-транспортним вузлом.

За інформацією телеканалу, підрозділ називається “Дивізія Мансурі”, а члени спецпідрозділу заявили, що їх основним завданням буде боротьба із збільшеною злочинністю в місті Мазарі-Шаріф. Як передає телеканал, силовики добре навчені і озброєні, а більша частина наявного в їх розпорядженні зброї і військової техніки проведена в США.

На початку серпня таліби активізували наступ на урядові сили Афганістану, 15 серпня увійшли в Кабул і на наступний день заявили, що війна закінчена. Останні два тижні серпня з аеропорту Кабула, який перебував під охороною американських військових, йшла масова евакуація громадян країн Заходу і співпрацювали з ними афганців. У ніч на 31 серпня американські військові покинули кабульського аеропорту, поклавши край майже 20-річному військовій присутності CША в Афганістані. Шостого вересня таліби заявили, що під їх контроль з боями перейшов Панджшер, остання з 34 афганських провінцій.
На наступний день був оголошений склад тимчасового уряду Афганістану, який очолив Мохаммад Хасан Ахунд, який займав крісло глави МЗС під час першого правління “Талібану” і знаходиться під санкціями ООН c 2001 року.

Поділитись