Українці назвали кращого президента в історії країни

Українці назвали кращого президента в історії країни

Кращим президентом України, на думку більшості жителів країни, є Леонід Кучма.

Про це повідомили в соціологічній групі «Рейтинг» з посиланням на результати опитування.

Діяльність політика високо оцінили 20% респондентів .16% опитаних віддали перевагу чинному президенту Володимиру Зеленському, а його попередника, п’ятого президента України Петра Порошенка, вибрали 12%. Трохи більше – 13% – високо оцінюють роботу першого українського лідера Леоніда Кравчука.

Ще 9% опитаних назвали ім’я четвертого президента Віктора Януковича, і 6% – його попередника Віктора Ющенка. 14% не вважають будь-кого з президентів кращим, а 10% не змогли відповісти.

«Найчастіше Кучму і Януковича вибирали жителі південно-східних областей, Порошенка – жителі західно-центральних регіонів. Зеленського частіше вибирали молоді опитані, а Кравчука – старші», – повідомили в групі “Рейтинг”.

Більшість респондентів назвали періоди правління Кучми і Зеленського епохою розвитку країни, в той час як при Ющенко спостерігався застій, а при Порошенку і Януковичу – занепад.

У той же час роботою Зеленського на посаді президента задоволені тільки близько третини респондентів. Майже 40% опитаних оцінили його діяльність на «задовільно», ще близько третини негативно оцінюють його політику. При цьому Зеленський є чи не єдиним політиком, кому громадяни висловлюють довіру (57%), а пропрезидентська партія «Слуга народу» очолює парламентський рейтинг.

Опитування було проведено у травні серед жителів України старше 18 років у всіх областях, крім непідконтрольних Києву.

Леонід Кучма вперше зайняв на президентський пост в липні 1994 року, після чого в листопаді 1999-го був обраний на другий термін.

Володимир Зеленський переміг у другому турі президентських виборів в квітні 2019 року. За нього проголосували 73,22% виборців, через місяць він вступив на посаду. У своїй передвиборчій кампанії Зеленський запевняв, що має намір висуватися на пост глави держави тільки один раз і встигнути реалізувати всі свої цілі за один президентський термін.

Поділитись