Першими прибули на Олімпіаду в Токіо атлети з Австралії

Першими прибули на Олімпіаду в Токіо атлети з Австралії

Члени австралійської жіночої збірної з софтболу стали першими з іноземних спортсменів, які прибули в Японію для участі в Олімпійських іграх.

Про це у вівторок, 1 червня, повідомило агентство Kyodo.

Літак з командою приземлився в токійському міжнародному аеропорту Наріта. 23 спортсменки і п’ять інших співробітників австралійської збірної вже зробили щеплення від інфекції. Вони пробудуть в готелі на карантині до 5 червня, після чого приступлять до тренувань. Австралійці розмістяться на базі в місті Ота в центральній префектурі Гумма.

Команда тренуватиметься більше місяця, протягом яких проведе в цілому 12 матчів проти клубів японської професійної ліги софтболу і університетів в рамках підготовки до Ігор.

Члени команди будуть зобов’язані проходити щоденне тестування, при цьому всі спальні і обідні місця, а також конференц-зали обмежені одним поверхом в готелі. Гравцям і персоналу буде дозволено залишати готель тільки для проїзду до тренувальних об’єктів і назад.

31 травня повідомлялося, що влада Японії розглядає можливість допуску японських уболівальників на Олімпіаду і Паралімпіаду в Токіо за умови пред’явлення ними довідки про відсутність коронавируса. Відзначається, що тестування на COVID-19 має бути зроблено не більше ніж за тиждень до присутності на стадіоні. Крім того, під час змагань, щоб уникнути заражень буде заборонено кричати на підтримку спортсменів, а також пити або є на трибунах.

Організатори при вході на стадіон мають намір перевіряти наявність у глядачів захисних масок, а також вимірювати їх температуру.

21 травня голова координаційної комісії ОІ Джон Коутс заявив, що учасники літньої Олімпіади в Токіо будуть регулярно проходити тестування на коронавірус незалежно від того, вакцинований атлет чи ні.

Літні Олімпійські ігри – 2020 пройдуть в Токіо з 23 липня по 8 серпня. Змагання перенесли на 2021-й через пандемію коронавируса, також на них не запросили іноземних уболівальників.

Поділитись