Байден підтримав Японію в намірі провести Олімпіаду під час пандемії COVID-19

Байден підтримав Японію в намірі провести Олімпіаду під час пандемії COVID-19

Президент США Джо Байден підтримує рішення японського уряду про проведення Олімпійських і Паралімпійських ігор, незважаючи на пандемію.

Про це йдеться в заяві на сайті Білого дому.

«Байден підтримує зусилля прем’єр-міністра [Есіхіде] Cуги, спрямовані на проведення безпечних і захищених Олімпійських і Паралімпійських ігор цього літа», – сказано в повідомленні.

Відзначається, що лідери двох країн «висловили почуття гордості» за американських і японських спортсменів, які готуються до змагань всупереч епідемії.

Раніше повідомлялося, що Суга на спільній прес-конференції з американським лідером заявив, що влада не має наміру відмовлятися від проведення міжнародних змагань в Токіо, незважаючи на погіршення ситуації з коронавірусів.

15 квітня японський міністр Таро Коно, відповідальний за проведення вакцинації, заявив, що Ігри можуть пройти без глядачів на спортивних об’єктах через пандемію коронавируса.

У свою чергу, директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва заявила, що проведення змагань без уболівальників з інших країн не матиме негативного впливу на відновлення економіки країни.

Олімпіада в Токіо повинна була відбутися в період з 24 липня по 9 серпня 2020 року. Через пандемію коронавірусної інфекції змагання перенесли на рік. Тепер Олімпіада пройде з 23 липня по 8 серпня 2021 року. При цьому назва Ігор – Токіо-2020 року – збережено.

Поділитись