Лідери G7 підтримали проведення Олімпіади в Токіо

Лідери G7 підтримали проведення Олімпіади в Токіо

Лідери країн Групи семи (G7) висловили підтримку проведенню в цьому році літніх Олімпійських і Паралімпійських ігор в Токіо.

Про це йдеться в повідомленні, поширеному в суботу японським міністерством закордонних справ за підсумками минулого в п’ятницю віртуального саміту неформального об’єднання економічно розвинених країн світу.

“Прем’єр-міністр Японії Есіхіде Суга озвучив рішучість країни провести цього літа Олімпійські і Паралімпійські ігри в Токіо, які стануть символом подолання пандемії. Він також заявив, що Японія продовжить підготовку у співпраці з Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) до безпечної та надійної організації Ігор. всі лідери G7 підтримали намір Японії, що знайшло своє відображення в спільному комюніке”, – підкреслюється в повідомленні відомства.

Цей саміт став першим з квітня 2020 року. Участь в ньому взяли прем’єр-міністри Великобританії, Італії, Канади, Японії, президенти США і Франції, канцлер Німеччини, глава Євроради і голова Єврокомісії. Для нинішніх лідерів Італії, США та Японії, а також для керівництва Євросоюзу це перша зустріч в даному форматі.

Олімпіада в Токіо повинна була пройти з 24 липня по 9 серпня 2020 року, але через пандемію змагання були перенесені на рік і відбудуться в період з 23 липня по 8 серпня 2021 року. При цьому назва Ігор “Токіо-2020” збережено.

Поділитись