Україна чекає “компенсації” від Молдови за позицію по Криму

Україна чекає “компенсації” від Молдови за позицію по Криму

Україна розраховує на активну участь Молдови в створенні і роботі проекту «Кримська платформа», заявив глава українського міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба під час візиту до Кишинева сьогодні, 10 грудня.

Дипломат заявив, що поінформував молдавського колегу про створення нової платформи.

«Ми розраховуємо на активну конструктивну участь Молдови в цьому форматі», – сказав глава МЗС України.

Кулеба подякував Молдову «за послідовну підтримку територіальної цілісності і суверенітету», зазначивши, що Україна так само послідовно завжди підтримувала Кишинів в питанні Придністровського врегулювання.

«Ми будемо і далі разом працювати над проектами і зусиллями, які сприятимуть відновленню територіальної цілісності наших країн», – додав представник Києва.

7 грудня Україна вперше офіційно запросила Молдову взяти участь у створенні і роботі проекту «Кримська платформа». Відповідна тема обговорювалася на зустрічі першого заступника міністра закордонних справ України Еміне Джапарову з послом Молдови в Києві Русланом Болбочаном.

Відзначимо, що попередній президент Молдови Ігор Додон не раз заявляв про російську приналежність Криму, що призвело до фактичної відсутності контактів Кишинева і Києва в останні роки. Зараз влада країн заявили про готовність повністю перезавантажити відносини на новій основі.

Поділитись