У Сирії атакували російсько-турецький військовий патруль

У Сирії атакували російсько-турецький військовий патруль

Невідомі атакували російсько-турецький військовий патруль в Сирії.

Про це повідомляє близьке до Міноборони Росії видання в своєму Telegram-каналі. За інформацією журналістів, під час виконання завдань військової поліції Збройних сил Росії з супроводу турецької колони в районі поста «Кабтан» в зоні деескалації «Ідліб» стався вибух, в результаті якого постраждала техніка зі складу турецької колони. Видання повідомляє про поранених, точне число не наводиться.

Раніше подібний інцидент був зафіксований при виведенні поста «Мурек», тоді по турецької автоколоні було завдано удару, згоріли вантажівки.

5 березня президенти Росії і Туреччини Володимир Путін і Реджеп Тайіп Ердоган уклали угоду, згідно з яким в Ідлібскій зоні деескалації вступив в силу режиму припинення вогню. Пізніше президент Сирії Башар Асад заявив, що, якщо американські та турецькі військові не залишать територію країни, Дамаск зможе застосувати силу.

Приводом для російсько-турецьких переговорів на вищому рівні стало різке загострення ситуації в Ідлібі, де в січні почалося масштабне наступ сирійської армії на позиції збройних опозиційних сил і терористів. Урядові сили відвоювали майже половину Ідлібскої зони деескалації та залишили позаду себе ряд турецьких спостережних постів. Після цього Анкара різко наростила свій військовий контингент в регіоні і почала операцію «Весняний щит», щоб відтіснити сирійські війська. Туреччини також надають підтримку лояльні їй бойовики.

Поділитись