У Польщі назвали “Північний потік – 2” бомбою для Європи

У Польщі назвали “Північний потік – 2” бомбою для Європи

У канцелярії президента Польщі побоюються, що із закінченням будівництва “Північного потоку – 2” Європа зможе отримувати з Росії більше газу, називають проект “газовою бомбою, закладеною під європейською інтеграцією”.


Обговорюючи в ефірі Польського радіо рішення президента США Джо Байдена відмовитися від санкцій щодо будівництва цього газопроводу, глава Бюро міжнародної політики канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерскій заявив, що воно “засноване на помилковій оцінці реальності”.

“Північний потік – 2″ – це газова бомба, закладена під європейською інтеграцією. Цей проект дійсно підірве або може підірвати Європейський союз”, – додав він.

Особливе занепокоєння глави політичного бюро польського президента викликає той факт, що із закінченням будівництва “Північного потоку” Європа зможе отримувати з Росії більше газу. “Такий обсяг газу, які піде з російського боку через цей закінчений газопровід разом з “ПП – 1″ на територію Європейського союзу, створить залежність Німеччини від російських поставок, що означає політичний вплив Росії на зовнішню політику і економіку Європейського союзу”, – заявив він.

“Кожен газопровід має свій вентиль, і значить, що його можна буде закрити на російській стороні. Значить, від моменту, коли він буде завершений, Західна Європа або Європейський союз повинні будуть брати до уваги при прийнятті своїх рішень, що можуть втратити доступ до російського газу, від якого будуть залежні”, – додав Щерскій.

Поділитись