У Норвегії послабили карантинні заходи проти COVID-19

У Норвегії послабили карантинні заходи проти COVID-19

Прем’єр-міністр Норвегії Ерна Сульберг, виступаючи в понеділок у парламенті країни, заявила про те, що влада вирішила дещо послабити антикоронавірусні заходи, перш за все, для дітей і молоді, а також дозволили запрошувати до п’яти гостей.

Виступ Сульберг транслювали місцеві ЗМІ. Як сказала прем’єр-міністр, в цілому заходи залишаться колишніми, однак буде зроблений ряд поправок. “Мета їх, перш за все, зробити життя дітей і молоді трохи більш передбачуваною. Під час всієї пандемії це є для нас пріоритетом”, – сказала Сульберг.

Влада вирішила, що діти і молодь віком до 20 років можуть приймати участь в заходах на свіжому повітрі, як зазвичай, для них можливе відновлення тренувань. Ще не дозволені змагання. Продовжується рекомендація про дистанційне навчання.
“Рекомендується як і раніше обмежувати соціальні контакти. Можна запрошувати до п’яти гостей, господарі будинку в це число не входять”, – сказала Сульберг. На зустрічах за межами будинку дозволено зустрічатися до 10 учасникам. Як і раніше заборонено продаж алкоголю в ресторанах і барах, однак цей захід ще раз розглянуть на наступному тижні.

“Ми зробимо все, що необхідно, для того, щоб стримувати поширення інфекції. Люди повинні бути готові до того, що доведеться жити з певними обмеженнями до літа, а може бути, і довше”, – додала прем’єр-міністр.

Поділитись