Батько Бориса Джонсона готується стати громадянином Франції

Батько Бориса Джонсона готується стати громадянином Франції

Батько прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона Стенлі Джонсон заявив на тлі завершення перехідного для країни періоду після виходу з Євросоюзу, що він знаходиться в процесі отримання громадянства Франції і вважає себе європейцем.

Раніше в березні газета Sunday Times повідомила, що батько прем’єра Британії збирається стати громадянином Франції, щоб продовжувати підтримувати тісні зв’язки свого сімейства з Європою. Зробити він це збирається після вирішення ситуації з оформленням Brexit – подати заявку на отримання громадянства, так як його мати, Ірен, народилася у Франції. Про всю цю історію, як писало видання, повідомила дочка Джонсона Рейчел у своїй книзі.

“Питання не в тому, щоб стати французом. Якщо я правильно розумію, я француз. Моя мати народилася у Франції, її мати – була повністю француженкою, і її дід теж. Так що для мене питання полягає в тому, щоб повернути те, що у мене вже є. І це мене дуже радує “, – сказав по-французьки Джонсон радіостанції RTL.

При цьому він підкреслив, що “завжди буде європейцем”.

“Не можна сказати англійцям: ви більше не європейці. Європа – все одно більше, ніж загальний ринок, більше, ніж Європейський Союз … Так, важливо мати зв’язок з Євросоюзом”, – вказав батько британського прем’єра.

Поділитись