У Харкові СБУ затримала банду, яка обклала даниною похоронний бізнес

У Харкові СБУ затримала банду, яка обклала даниною похоронний бізнес

У банду входили і колишні учасники бойових дій, в тому числі з “Нацкорпуса”.

Служба безпеки України відзвітувала, що в рамках масштабної спецоперації в Харківській області ліквідувала потужну злочинне угруповання, яке оподатковувала “даниною” бізнесменів, в тому числі представників ритуальної сфери послуг. До складу угруповання входили близько 50 чоловік. Среді вимагачів були правоохоронці і люди з досвідом участі в бойових діях. 

Про це 5 серпня повідомляє прес-служба СБУ.

“За попередніми даними слідства, зловмисники займалися рекетом бізнесменів, зокрема в сфері ритуальних послуг. Мали чітку структуру і здійснювали тяжкі злочини економічного і насильницького характеру. Обсяг їх “прибутку” становив понад 1 млн грн щомісяця”, – відзначають в СБУ.

Зокрема, бандити “обклали даниною” місцевих підприємців і якщо останні відмовлялися давати їм гроші, то зловмисники погрожували насильством і фізичною розправою.

Підприємцям, які відмовлялися платити “данину”, рекетири підпалювали автомобілі.

Офіс генерального прокурора уточнив, що затримані семеро учасників угруповання, в тому числі організатор. Затримані підозрюються у вимаганні, протидії законній господарській діяльності, а також створення злочинної організації та участі в ній (ч. 4 ст. 189, ч. 3 ст. 206, ч. 1, ч. 2 ст. 255 КК України).

Поділитись