Мер Запоріжжя пообіцяв подарувати квартиру Парвізу Насибову

Мер Запоріжжя пообіцяв подарувати квартиру Парвізу Насибову

У мерії готуються виділити гроші на покупку квартири.

Мер Запоріжжя Володимир Буряк пообіцяв виділити квартиру 22-річному запорізькому спортсмену Парвізу Насибову , який став срібним призером Олімпіади в Токіо з греко-римської боротьби. Про це Буряк заявив в своєму Фейсбуці.

“Парвіз Насибов, пишаємося! Перша для Запоріжжя медаль Олімпійських ігор в Токіо! Греко-римська боротьба! Титулований спортсмен Запорізької школи вищої спортивної майстерності, наш чемпіон, срібний призер Олімпійських ігор! Чекаємо на Батьківщині і не з порожніми руками – вже готуємо рішення про виділення коштів на придбання квартири”, – написав Буряк.

Українські борці також отримував грошову винагороду. 30-річний депутат Верховної Ради Жан Беленюк отримає 125 тисяч доларів (3,3 млн грн) призових. Таку премію в Україні передбачили для спортсменів за олімпійське золото. За срібло спортсменам з України, в тому числі Насибова, виплатять 80 тисяч доларів (2,2 млн грн), за бронзу – 55 тисяч доларів (1,5 млн грн). Стільки ж українські призери олімпійських ігор отримали за підсумками літніх Ігор в 2016 році і зимових в 2014 і 2018 роках.

Олімпіада-2020 на Токіо завершиться 8 серпня. Спортсмени ведуть боротьбу за 339 комплектів нагород в 33 видах спорту. Збірна України вже завоювала 11 медалей (одне золото, два срібла і вісім бронз).

Поділитись