Жертвами вибуху на шахті “Покровське” стали три людини

Жертвами вибуху на шахті “Покровське” стали три людини

Ще семеро шахтарів знаходяться в лікарні.

У краматорській лікарні помер третій гірник, який отримав опіки в результаті вибуху на шахті “Покровське”.

Про це повідомив глава профспілки гірників Михайло Волинець у своєму Фейсбуці.

“В опіковому відділенні Краматорської лікарні №3 сьогодні вночі помер третій гірник, який був в забої під час вибуху на шахтоуправлінні “Покровське”, – , пише Волинець.

Зараз в лікарнях знаходяться ще семеро постраждалих від вибуху на шахті. Про їх стан глава профспілки гірників не уточнив.

Вибух стався в північному польовому конвеєрному штреку на горизонті 815 метрів на шахті шахтоуправління “Покровське”. В результаті постраждали 10 осіб, яких госпіталізували до лікарні у важкому стані. Один з гірників помер в той ж день в медичній установі, ще один пацієнт помер 3 серпня.

За даним фактом правоохоронці порушили кримінальну справу за ч.2 ст.272 Кримінального кодексу “Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини і інші тяжкі наслідки”. Причина трагедії встановлюється.

Це не перший випадок чп на українських шахтах. У квітні під обвал гірських порід на шахті “Благодатна” на Дніпропетровщині потрапили двоє гірників. Одного вдалося врятувати, а труп другого шахтаря виявили рятувальники під завалами.

Поділитись