У Білорусі на акціях протесту затримали понад 200 осіб

У Білорусі на акціях протесту затримали понад 200 осіб

Співробітники правоохоронних органів в Білорусі затримали понад 200 осіб, які брали участь в акціях протесту.

Про це повідомила офіційний представник МВС республіки Ольга Чемоданова в Telegram-каналі.

У відомстві додали, що за кожним фактом правоохоронці проведуть перевірки. «Ми розберемося в кожній ситуації», – пообіцяла Чемоданова.

Раніше повідомлялося, що в центр Мінська були стягнуті спецтехніка для розгону демонстрантів, а також посилені наряди міліції і ОМОН напередодні запланованої опозицією масштабної акції протесту 25 березня. У цей день білоруська опозиція традиційно святкує День волі на честь річниці проголошення Білоруської народної республіки. У 2021 році вона анонсувала масштабні акції протесту проти перебування при владі президента Олександра Лукашенка.

У Білорусії більше півроку тривають протести після президентських виборів 9 серпня 2020 року, згідно з офіційними результатами яких Лукашенко отримав 80 відсотків голосів. Протестуючі вимагають відставки керівництва країни, проведення нових і чесних президентських виборів, покарання винних у насильстві над демонстрантами.

Акції незгодних з підсумками жорстко придушуються правоохоронними органами. Були затримані десятки тисяч людей, багато розповідали про тортури і побиття в ізоляторах. Чотири людини загинули в зіткненнях з силовиками.

Поділитись