У Білорусі затримали лідера Об’єднаної громадянської партії

У Білорусі затримали лідера Об’єднаної громадянської партії

Голова Об’єднаної громадянської партії (ОГП) Микола Козлов затриманий співробітниками міліції і доставлений в центр ізоляції правопорушників (ЦІП) в Мінську. Про це повідомляє у вівторок сайт опозиційної партії.

“Микола Козлов вже на Окрестіна. Повідомили товаришам по партії в Центральному РУВС”, – наголошується в повідомленні.

Лідер партії перестав виходити на зв’язок в понеділок увечері, повідомив Telegram-канал Координаційної ради білоруської опозиції, розмістивши запис повідомлення керівника ОГП. “Виходжу. Якщо через 15 хв мене не буде, значить, затриманий”, – написав Козлов одного, до якого прямував в гості.

Раніше проти глави Об’єднаної громадянської партії Миколи Козлова було порушено кримінальну справу за 407-ю статтею КК Білорусії про умисне розголошення даних дізнання, попереднього слідства або закритого судового засідання.

Козлов тричі відмовився дати підписку про нерозголошення після допитів в Слідчому комітеті, використовуючи своє законне право і посилаючись на статтю 27 Конституції Білорусі ( “Ніхто не повинен примушувати давати свідчення і пояснень проти самого себе, членів своєї сім’ї, близьких родичів”). За відмову підписувати документ про нерозголошення 18 лютого Микола отримав адміністративне покарання у вигляді 15 діб.

У справі про створення Координаційної ради білоруської опозиції Козлов проходить в якості свідка як член ради. Відповідно до ст. 407 КК Білорусі Козлову загрожує штраф або арешт.

Поділитись