У Польщі пообіцяли відповісти на висилку свого консула з Білорусі

У Польщі пообіцяли відповісти на висилку свого консула з Білорусі

Польща “негайно і адекватно” відповість на висилку свого консула з Білорусі, заявив заступник міністра закордонних справ країни Марчін Пшідач в ефірі Польського радіо.


Раніше МЗС Білорусі запропонував польському консулу в Бресті Єжи Тімофеюку покинути територію республіки після його участі в неофіційному заході, присвяченому “дня проклятих солдатів”.

“Ми вважаємо рішення білоруської влади повністю безпідставним і незрозумілим. Польща негайно і адекватно відповість на це безпідставне рішення”, – заявив Пшідач.

Говорячи про вшанування “проклятих солдатів”, Пшідач зазначив, що “в минулі роки, в тому числі в Білорусі, вже проходили подібні заходи”.

“Прокляті солдати” – учасники антирадянських і антикомуністичних підпільних організацій в Польщі на пізніх етапах Другої світової війни, а також після її завершення. Одним з “героїв”, в честь яких проводиться даний захід, є Ромуальд Райс на прізвисько “Бурий” – військовий злочинець, винний, зокрема, в масовому вбивстві людей за ознаками національності та віросповідання.

МЗС Білорусі раніше заявив, що Мінськ наполягає на дотриманні Польщею зобов’язань щодо недопущення героїзації нацизму, врахує у відносинах з Варшавою її підходи до “абсолютно неприйнятною практику прославляння військових злочинців”.

Поділитись