Суд відклав вирок у справі MH17 ще на рік

Суд відклав вирок у справі MH17 ще на рік

Окружний суд Гааги відклав вирок у справі про катастрофу в 2014 році малайзійського Boieng (рейс MH17) ще на рік.

Про це пише ЗМІ з посиланням на суддю Марію Кнайф.

«На цей рік ще заплановано кілька блоків слухань, вони триватимуть до 2022 року. Тому в цьому році суд не планує винесення вироків. На даний момент це все, що я можу сказати. Коли суд приступить до винесення вироків, треба почекати і подивитися, тому що попереду ще багато роботи», – сказала вона.

За словами Кнайф, суд хоче почати розгляд справи по суті 7 червня 2021-го. Приблизно у вересні родичі жертв зможуть звернутися до суду.

У жовтні 2020 року російський МЗС оголосив, що Москва відмовиться від подальших консультацій у форматі тристоронньої групи з Австралією і Нідерландами у справі малайзійського Boeing MH17. Таке рішення було прийнято після серії недружніх дій з боку Нідерландів. Зокрема, мова йде про міждержавну скарзі проти Росії, яку Нідерланди в липні подали до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився на сході України 17 липня 2014 року. На борту знаходилися 298 чоловік, всі вони загинули. Слідчі за підсумками розслідування назвали імена обвинувачених у справі: росіяни Ігор Гиркин (Стрєлков), Олег Пулатов, Сергій Дубинський і українець Леонід Харченко. Передбачається, що всі вони мають відношення до переміщення комплексу «Бук», з якого, ймовірно, був збитий лайнер.

Поділитись