Суд у справі Гандзюк оголосив перерву

Суд у справі Гандзюк оголосив перерву

Адвокати голови Херсонської облради Владислава Мангера заявили, що не отримували матеріалів справи й попросили перенести засідання на 13 лютого. Суд частково задовольнив клопотання й оголосив перерву на чотири години – до 16.45.


Голову Херсонської облради Владислава Мангера підозрюють в організації вбивства радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк. Напередодні йому було вручено оголошено про в організації вбивства жінки. Прокуратура просить взяти Мангера під варту на 2 місяці без застави.

Разом з тим В.Мангер заявив, що не тікатиме з країни через підозри в організації вбивства К.Гандзюк. Овинування на свою адрусу він зазвав «взятими з інтернету».

“Я з Катериною взагалі не був знайомий, і ніяких зв’язків з нею не було. Ті “зв’язки”, які сьогодні малюються у пресі деякими політичними силами, комусь таки потрібні. Я зараз в очі глядачам і всім людям можу сказати, що цієї людини я не знав, з нею не спілкувався, і ми взагалі ні з приводу роботи, ні з приводу політики з нею не перетиналися”, – сказав голова Херсонської облради.

Він також заявив про готовність до співпраці зі слідством. “Я відкритий до слідства, не планую нікуди їхати чи бігти”, – сказав В.Мангер.

Раніше бюро Херсонської обласної організації «Батьківщини» виключило з партії Мангера, а також рекомендувало йому піти з посади.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року у Херсоні облили сірчаною кислотою Катерину Гандзюк – відому активістку та радницю мера міста. Жінка зазнала опіків 39% тіла та перенесла кілька операцій. 4 листопада Гандзюк померла.

Офіційна причина смерті активістки – поліорганна недостатність та хімічні опіки внаслідок нападу з використанням хімічної речовини.

Справу розслідують як закінчене умисне вбивство.

Підозрюють, що посередником між організатором і виконавцями вбивства Катерини Гандзюк є помічник нардепа від БПП Миколи Паламарчука – Ігор Павловський. 12 листопада його було затримано.

Усього у справі затримано п’ятьох підозрюваних у причетності до вбивства Катерини Гандзюк.

Хто є замовником злочину наразі не відомо.

Поділитись