СБУ оголосила в розшук підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк

СБУ оголосила в розшук підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк

Служба безпеки України оголосила в розшук Олексія Левіна. Його підозрюють в організації вбивства радниці міського голови Херсона, громадської активістки Катерини Гандзюк. Відповідне повідомлення на своєму сайті розмістило Міністерство внутрішніх справ.

Згідно з інформацією, Левіну пред’явлено підозру в організації вбивства на замовлення, здійсненого групою осіб з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів. Також зазначено, що є дозвіл суду на його затримання. З поля зору правоохоронців він зник 19 серпня 2018 року, йдеться у повідомленні.

4 грудня 2018 стало відомо, що у справі вбивства Гандзюк оголосили ще одну підозру. Сьомим підозрюваним є громадянин на прізвище Левін. За версією слідства, саме він був ключовою фігурою в організації нападу на Гандзюк. За словами генпрокурора Юрвя Луценка, Левін виїхав з України в день, коли поліція затримала перших підозрюваних у справі.

Напад на радницю міського голови Херсона Катрину Гандзюк було скоєно 31 липня торік. Біля під’їзду невідомий вилив не неї сірчану кислоту. З опіками 40 відсотків тіла вона потрапила до лікарні. Перенесла численні операції. Померла у лікарні 4 листопада.

У нападі на активістку поліція затримала шістьох підозрюваних. Четверо з них зізналися у скоєнні злочину. Поліція перекваліфікувала справу на закінчене умисне вбивство.

Після смерті Катерини Гандзюк було створено парламентську тимчасову слідчу комісію, яка розслідує факти нападів на громадських активістів.

Поділитись