США направлять підкріплення в Сирію після інциденту з російськими військовими

США направлять підкріплення в Сирію після інциденту з російськими військовими

Американський контингент в Сирії буде посилений кількома БМП і радарами, повідомив офіційний представник операції «Непохитна рішучість» полковник Уейн Маротта в Twitter.

За даними Бі-бі-сі, підкріплення американцям перекидають через інциденти з військовими РФ. Так, США направлять на північний схід Сирії шість бойових машин піхоти Bradley. Напередодні Центральне командування США вказало, що вони дозволять зберегти свободу пересування сил коаліції в регіоні.

«Коаліція продовжує підтримувати наших партнерів, які ведуть боротьбу з «Ісламським державою». Розміщення машин Bradley на північному сході Сирії забезпечить захист коаліційних сил», – написав, в свою чергу, Маротта.

Як відзначає 19 вересня Бі-бі-сі, також в Сирію направлять близько сотні військових США і «сторожовий радар», який дозволить американським винищувачам краще прикривати піхоту.

Причиною названо почастішали інциденти між російськими і американськими військовими. Як розповів неназваний чиновник США, посилення контингенту – сигнал для Росії.

«Ці дії і підкріплення є чітким сигналом для Росії, щоб вона дотримувалася процесів взаємного вирішення конфліктів. Також Росія і інші сторони повинні уникати непрофесійних, небезпечних і провокаційних дій», – сказав він.

25 серпня стало відомо, що військові США спробували заблокувати російський патруль в Сирії. У підсумку, як повідомила американська сторона, військовий автомобіль РФ протаранив бронеавтомобіль Штатів, в результаті чого постраждали американські солдати.

Поділитись