Соратників Порошенка допитають у справі про розстріли на Майдані

Соратників Порошенка допитають у справі про розстріли на Майдані

Суд задовольнив вимогу адвокатів допитати високопоставлених українських чиновників у справі про масові розстріли на Майдані взимку 2014 року.

Відповідне рішення було прийнято на що пройшов 20 серпня засідання, повідомляє «Громадське».

Серед свідків присутні соратники екс-президента України Петра Порошенка. Зокрема, мер Києва Віталій Кличко, який підтримав кандидатуру Порошенка на президентських виборах 2014 і 2019 років, спікер Верховної Ради восьмого скликання Андрій Парубій і генпрокурор України Юрій Луценко, який також є кумом екс-президента.

Крім них, в якості свідків будуть викликані екс-глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, народний депутат Сергій Пашинський, посол України в Канаді Андрій Шевченко, колишній заступник адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов, екс-міністр закордонних справ Леонід Кожара і екс-глава Мін’юсту Олена Лукаш.

Всі ці люди викликані в якості свідків за клопотанням адвокатів екс-беркутівців.

Святошинський районний суд Києва в травні 2015 року розпочав розглядати по суті справу проти бійців підрозділу «Беркут». Їх звинувачують в підпорядкуванні свідомо злочинному наказу про застосування зброї, перевищенні повноважень і здійсненні теракту. Співробітники «Беркута» свою причетність до вбивств заперечують.

Поділитись