Власник затриманого російського танкера звернувся до Зеленського

Власник затриманого російського танкера звернувся до Зеленського

Російська компанія «Волзьке пароплавство», якій належить затриманий в минулому році на Україні танкер «Механік Погодін», звернулася за допомогою до президента України Володимира Зеленського.

Про це розповіли РІА Новинам в прес-службі підприємства. «На думку компанії, рішення про звільнення судна – питання рівня глави держави», – відзначили в «Волзькому пароплавстві» і уточнили, що лист Зеленському було направлено ще 30 липня.

«Механік Погодін» заблокований в порту Херсона з 10 серпня 2018 року на три роки. Екіпаж танкера складається з 12 громадян Росії. Служба безпеки України надіслала судновласнику повістку з викликом на допит в якості свідка у кримінальній справі.

Влада зазначає, що судно було побудовано на гроші компанії «ВЕБ-лізинг», яка входить в санкційні списки Києва. У «Волзькому пароплавстві» наполягають, що єдиним власником танкера за документами є інша фірма, яка з 2018 року увійшла до складу підприємства, отже, затримання було незаконним. Збитки від річного простою судна складають понад 2,5 мільйона доларів.

Фото: Global Look Press

Поділитись