Ще п’ять осіб затримали у справі про вбивство вчителя у Франції

Ще п’ять осіб затримали у справі про вбивство вчителя у Франції

Співробітники підрозділу поліції по боротьбі з тероризмом (SDAT) Франції затримали ще п’ятьох осіб, розслідуючи справу про вбивство вчителя історії Самюеля Паті близько Парижа, повідомляє в середу, 9 грудня, газета Le Parisien з посиланням на джерела.


Громадськість вимагає від влади рішучих заходів, але ефективній боротьбі з радикалами може перешкодити неповороткість законодавства. За їхніми даними, поліція затримала п’ятьох молодих людей у ​​віці від 18 до 21 року. Всі вони мають чеченське походження.

Всього, за даними газети, у справі про вбивство Паті, залучено 14 осіб, з них п’яти пред’явили звинувачення в співучасті в злочині.

6 листопада були затримані ще три людини.

16 жовтня злочинець обезголовив викладача історії Самюеля Паті коледжу Конфлан-Сент-Онорін, імовірно, за те, що педагог на початку жовтня в ході однієї з лекцій на тему свободи слова і думок показував карикатури на пророка Мухаммеда. Нападника ліквідували правоохоронці в сусідній комуні Еран. Розслідуванням справи займається антитерористичний відділ прокуратури.

Поділитись